Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. 2024 Futbolcu Maaşları

2024 Futbolcu Maaşları

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
213 0
2024 Futbolcu Maaşları

2024 futbolcu maaşları hakkında birbirinden farklı araştırmalarda yapılmaktadır. Bunun beraberinde futbolcuların ne kadar maaş aldıkları hakkında bir araştırma yapılmaktadır. Birbirinden farklı şekillerde araştırma yapıldığında rakamlarla ilgili sonuçlara ulaşılabilmektedir.

Özellikle bireysel futbolcular dışında kulüpler, futbolcu ücretlerini yükseltmektedir. Premier Lig futbolcusunun almış olduğu maaşı haftalık 60.000 sterlinin üstünde olduğunu söylemek mümkündür. Bu rakam Türk lirasına çevrildiğinde 3 milyondan fazla bir rakama tekabül etmektedir.

2024 Futbolcu Maaşları
2024 Futbolcu Maaşları

Premier Lig futbolcuları en yüksek ücretli olacak şekilde bir maaş almaktadır. Ancak alt bölümler premier Lig futbolcularına göre çok daha az maaş alabilmektedir. Bu bilgileri ek olarak şampiyona ücretleri konusunda da haftalık 4000 sterlinin üzerinde olduğunu söylemek mümkündür.

Bu rakamın yıllık olarak denk geldiği ücret ise 200.000 sterline denk gelmektedir. İlk bakışta oldukça yüksek olarak görünse de bu rakamların Premier Lig futbolcu maaş ücretlerinin kolaylıkla altına düşebileceğini göstermektedir.

Alt ligde oynayan oyuncuların almış olduğu rakam konusuna da ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Premier Lig ve dahil şampiyona oyuncularından daha az bir rakamda ücret almaktadırlar. Yine bir rakama denk getirilecek şekilde bilgi aktarılacak olursa 750 sterlin kazandıklarını söylemek mümkündür. Yani ortalamanın çok fazla üzerinde olmadığı söylenebilir.

Futbolcular Ne Kadar Maaş Alıyor?

Futbolcularda alınan maaş aralıkları belli başlı şekillerde değişiklik göstermektedir. Bu konunun üzerinde etkili olan konular ise sıralamanın yükselmesi ile ve sunduklarını göstermeleriyle artmaktadır.

Bu durum futbolculara olan talebi doğrudan arttırdığı için ücret konusunda da iyi bir artış yaratacaktır. Futbolcular sıralamada yükselme gösterdikçe doğru kariyer hamlesi planlayarak başarı gösterebilmektedir.

Dolayısıyla hızlı ve kolay şekilde nakit para kazanmaları mümkün olmaktadır. 2024 futbolcu maaşları yaz transferinin gerçekleşmesi ile belirlenmiştir. Galatasaray takımından yola çıkılacak olursa geçen sezon kiralık olarak kadroda bulunan Mauro İcardi, bonservisini 10 milyon Euro’ya aldığını duyurdu.

  Dişçi Ne Kadar Kazanıyor? Dişçi Aylık Maaşları 2024

Bunun beraberinde Süper Lig’de en yüksek maaşlı oyuncu olarak İcardi, senelik 6 milyon Euro kazanacağını duyurdu. Wilfried Zaha ise Galatasaray’a bedelsiz olarak kadroya katılmıştır. Almış olacağı maaş işte senelik olmak üzere 4 milyon 350 bin Euro olarak geçmektedir.

2024 Futbolcu Maaşları
2024 Futbolcu Maaşları

Galatasaray, bu rakama ek olarak 2 milyon 330 bin Euro imza parası da ödeyecektir. Yaz sezonu olmak üzere kadroya dahil olan Tete ise 2.8 milyon Euro maaş alacağı bilgisi de araştırmalar içerisinde yer alıyor. Brezilyalı olan Tete, 3 milyon Euro da imza parası alacak.

Yurtdışına Uyum Sağlayarak Çalışmak İstenyelere Tavsiyeler

Bu bilgiler dışında Premier Lig’in en çok kazanan oyuncusu haftalık olmak üzere yaklaşık olarak 350.000 Euro kazandığı bilgisi de yer alıyor. 2024 futbolcu maaşları, %2000’den fazla artarak, yükseliş kazanmaya devam ediyor. Bu durumda sporda oynaması gereken paranın artış gösterdiğini ifade etmektedir.

En Çok Kazanan Futbolcular

2024 futbolcu maaşları hakkında çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Galatasaray’da 10 yılı aşan süredir oyuncu kadrosunda yer alan Fernando Muslera, kulüp tarihinde sembol bir isim olarak anılmaya devam ediyor.

Fernando Muslera’nın almış olduğu maaşı ise 2 milyon 940 bin Euro olduğunu söylemek mümkündür. İtalyan ekibi ile sözleşmesi biten Dries Mertens, Galatasaray ile anlaşmaya başlamıştır. Bonservis bedeli ödenmeyen Dries Mertens’e maaş olarak belirlenen ücret ise 3 milyon 410 bin olarak geçmektedir.

Başarılı ve iyi olan futbolcular önemli oranda talep görmektedir. Bu talep sonrası takımlarında şampiyonluk kazanma oranları ve olasılıkları doğrudan artmaktadır. Ek olarak takımın taraftarlarına bilet, eşya ve yayın hakları satarak iyi miktarda para kazanacaklarını ifade etmektedir.

Bu durumu direkt olarak arz ve talep ile ilgili olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Lionel Messi ya da Christiano Ronaldo gibi futbolcularla  aynı puanı alabilecek futbolcu sıkıntısı yaşanabilmektedir.

  Ebe Aylık Ne Kadar Kazanıyor? Ebe Maaşları 2024

Dolayısıyla kulüplerin futbolcular için makul teklif vermeleri ve en iyi olan oyuncuları kazanma konusunda diğerlerinden daha iyi teklif vermeleri gerekmektedir. Bu durum kulübü olduğundan daha ileriye taşıyacak bir yöntem olarak geçmektedir. Bu sayede de doğrudan iyi rakamlar elde edebilmektedirler.

2024-2025 Sezonu Süper Lig Futbolcu Maaşları

Futbolcular için birbirinden farklı şekilde iyi rakamlar ödenmektedir. 2024 futbolcu maaşları ise gerileyecek gibi görülmemektedir. Lionel Messi ortalama olarak her sene 70 milyon sterlinden fazla bir rakamı maaş olarak alabilmektedir.

Futbolcuların almış olduğu maaş rakamları gün geçtikçe artış göstermektedir. Ancak olası bir durumda azalma görülürse bu durum yalnızca taraftarların izlemeyi bırakmasından kaynaklanmaktadır.

Böyle bir olasılık kuvvetli olarak görülmediği için maaş seviyeleri hakkında da herhangi bir azalma görüleceği söylenememektedir. Michy Batshuayi, 2021-2022 sezonu içerisinde Beşiktaş’ta kiralık oyuncu olarak tamamlamıştır.

2024 Futbolcu Maaşları
2024 Futbolcu Maaşları

Geçtiğimiz sezon bonservisi ile Fenerbahçe’ye geçişini tamamlamıştır. Yapılan açıklamalar ile birlikte oyuncu için ödenecek olan maaşın 3 milyon 530 bin Euro olduğu söylenmiştir. Pepee ise Arsenal ile sözleşmesini feshettikten sonra, Trabzonspor ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Takım tarafından bildirilen maaş ise 1 milyon 750 bin Euro olarak geçmektedir. Buna ek olarak imza parası olarak 1 milyon 600 bin Euro da alacaktır. Özellikle maça katılım oranları duraksamaya geçse dahi futbol kulüpleri kaybedilen paranın telafilerini canlı yayın dahilinde kapatabilmektedir.

Bu durum kulüplerin önemli oranda güce ve etkiye sahip olduklarını göstermektedir. Dolayısıyla daima kazanmaya devam edecek bir sistemde bulundukları için futbolcu maaşları da artış göstermeye devam edecektir.

Halk Ekmek Bayilik Şartları 2024 İBB Halk Ekmek Bayilik

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir