Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim?

Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim?

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
147 0
Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim

Girişimcilik potansiyeli olan kişiler, kadın girişimci olarak ne iş yapabilirim sorusunu sorarak cevabını araştırmaktadır. Kadın girişimciler, bir ya da birden fazla kadın tarafından girişimlerin başlatılması ile oluşturulmaktadır. Kadınlar, şirketlerdeki yönetimlerde, başkanlık, liderlik veya daha farklı pozisyonlarda girişimci olarak görülebilmektedir. Özellikle son zamanlarda kadın girişimcilerin sayısı oldukça artmaktadır.

Kadın girişimci olarak çalışmak, her kadının hayali arasında yer almaktadır. Kadınlara kendi imkanları çerçevesinde çalışma imkanları sunmak oldukça kıymetlidir. Bu değerler sayesinde girişimci olmanın getirmiş olduğu çeşitli avantajlar bulunmaktadır. Girişimci olarak çalışmak, yalnızca avantajlar dışında belli başlı dezavantajları da doğurmaktadır. Ancak avantaj açısından daha fazla seçenek sağlığından dolayı farklı iş fikirleri yaratma imkanı sunmaktadır.

Bunlardan sayılabilecek ilk iş fikri; dropshipping olarak çalışabilecek iş modelidir. Bu iş fikri ile iş kurmak isteyen ve sınırlı bir sermayeye sahip olan kadınlar için idealdir. Üstelik dropshipping sayesinde girişimcilerin herhangi bir envanter tutmasına ya da ürünlerin kargolanması konusunda endişe duymasına gerek kalmamaktadır. Bu iş yapılırken lojistik işlemlerini üstlenecek bir dropshipping tedarikçi ile ortaklık kurmak söz konusu olmaktadır.

Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim
Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim

Kadın Girişimcilerin Yapabilecekleri İşler

Birbirinden farklı meslek stilleri, kadın girişimciler için uygun olmaktadır. Kadın girişimci olarak ne iş yapabilirim sorusunu soran kişiler için verilebilecek diğer iş fikirlerinden birisi de e-ticaret mağazası açmaktır. Günümüzde online alışverişinde hız kazanması ile birlikte e-ticaret ve küçük işletmeleri olan talepte artış göstermektedir.

Kadın girişimci olarak moda ürünleri, evcil hayvan, yöresel yemekler ve ev eşyaları gibi ürünlerin satışını çevrimiçi olarak satabilirsiniz. E-ticaret mağazası kurarak, evden çalışma sistemine geçiş yapabilirsiniz. Bir diğer yapılabilecek girişimci kadınlar için iş fikirlerinden birisi de sanal asistanlıktır.

  Starbucks Açma Maliyeti 2024

Gelişen teknolojilerin ilerlemesi ile birlikte oldukça başarılı ve güncel iş fikirlerinden birisi de sanal asistan hizmeti olarak geçmektedir. Pek çok farklı büyük işletmelerin ve farklı kişilerin günlük iş yönetimleri konusunda yardım ihtiyaçları sanal asistan doğrultusuyla yapılmaktadır.

Girişimciler İçin İş Fikirleri

Girişim konusu aslına bakıldığında yeni bir fikrin iş fikri haline dönüştürülmesi ile hayata geçirilmesini kapsamaktadır. İyi bir iş fikri oluşabilmesi ile girişimcinin ilerleme kaydedebilmesi adına oldukça önemli olmaktadır. Farklı iş fikirleri dahilinde deneyim ve başarı ya da başarısızlık kaydetmek mümkündür.

Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim
Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim

Kadın girişimci olarak ne iş yapabilirim sorusuna cevap verilecek iş fikirlerinden birisi de uygulama geliştirmedir. Uygulama geliştirerek günümüzde oldukça kar elde ederek ilerleme kaydedebilirsiniz. Pek çok farklı firma ve şirket uygulamaya ihtiyaç duyduğu için daima önü açık olan bir iş olarak geçmektedir. Ek iş fikri olarak düşünülebilecek bu iş fikirleri, aynı zamanda yeteneğiniz dahilinde veya keyif alarak yapabileceğiniz iş olarak geçmektedir.

Birçok insan kendi çalışmış olduğu iş modelinden keyif almadığı için ek iş fikirlerine de ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla kadın girişimcilerin yapabilecekleri birbirinden farklı iş türleri bulunmaktadır. Bu iş türlerinden birisi olan blog yazarlığı ve editörlük işleri, keyif alınarak yapılabilecek işlerden birisidir. Ayrıca yeteneği ve lisansı dahilinde kadın girişimcilerin online veya yüz yüze ders verme işlerini de yapması mümkündür. İki dil arasında çeviri adımlarının yapılması da günümüzde ihtiyaç duyulan iş modellerinden birisi olarak geçmektedir.

Kadın Girişimciler İçin Devlet Desteği

Kadın girişimci olarak ne iş yapabilirim sorusunu soran kişiler için devlet destekli projeler de bulunmaktadır. Bu projenin adı KOSGEB olarak geçerek, farklı iş fikri ve gelişimleri için destek sağlamaktadır. Ticari hayat ve girişimcilik fikirleri için mevcut işletmelerin büyümesine kurumlar tarafından destek sağlanmaktadır. Özellikle kadın girişimciler için özel çalışma alanı olarak geçen KOSGEB, oldukça ilgi görmektedir. Kadın girişimciler için yapılabilecek farklı ek iş fikirleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Stok fotoğrafçılığı
  • Editörlük
  • Sosyal medya içerik üretimi
  • Blog yazarlığı
  • Online veya yüz yüze ders vermek
  • Çeviri ve tercümanlık yapmak
  • Web siteleri için içerik yazarlığı
  • Dijital pazarlama uzmanlığı
  • E-ticaret vasıtasıyla ürün satışı
  • Sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama
  • SEO uzmanlığı
  • Web sitesi tasarımcılığı
  • Halkla ilişkiler danışmanlığı
  • Domain ticareti
  • Yaşam koçluğu
  • Kariyer koçluğu
  • Video editörlüğü
  • Yazılım geliştirme
  Ülkemizde Eksik Olan İşler 2024
Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim
Kadın Girişimci Olarak Ne İş Yapabilirim

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği

Girişimcilik faaliyetleri için destek sağlayan KOSGEB hibe ve kredi projeleri olarak avantajlı bir zemin sağlamaktadır. Özellikle ticari hayatta kadın girişimcilerin sayısını arttırmak avantajlı çalışma ortamı yaratmak ve şanslarını yükseltebilmek adına KOSGEB bünyesinde farklı projeler üretilmektedir.

Evde Bakım Hemşiresi Maaşı 2024

KOSGEB kadın girişimci desteği ile birlikte birçok farklı sayıda kadının kendi işini kurması adına destek sağlanmaktadır. Ayrıca farklı şirket ortaklıklarına dahil olmak veya var olan işini büyütmekte oldukça kolay hale gelmektedir. KOSGEB destek projelerine dahil olabilmek için birtakım şartları karşılıyor olmak ve güncel planları takip ediyor olmak gerekmektedir.

Kadın Girişimciler Ne İş Yapabilir?

Kadın girişimci olarak yapılabilecek farklı iş modelleri bulunmaktadır. Bu iş modellerinden birkaçı; etkinlik ve organizasyon, uzmanlık alanlarında verilecek olan danışmanlıklar, takı tasarım ve üretimi, tekstil ve aksesuar, e-ticaret, freelance işler, sosyal medya ve dijital pazarlama, dekorasyon hizmetleri, etkinlik ve organizasyon ve uzmanlık alanları konusunda verilecek eğitim ve danışmanlıklar şeklindedir.

Kadın girişimciler e-ticaret üzerinden farklı iş modellerini kolaylıkla yapabilmektedir. E-ticaret kapsamında yapılabilecek farklı iş türlerini belli başlı adımları takip ederek yapabilmek mümkündür. Yapılabilecek adım türleri faaliyet gösterilecek olan sektöre ve satışı yapılacak olan ürüne karar vermek olmaktadır.

Kararı verilen iş planına uygun olan alan adı seçildikten sonra şirket kurulabilmektedir. İyi ve güvenilir bir e-ticaret altyapısına erişim sağladıktan sonra da sermaye belirlenmektedir. Dijital pazarlama ve sosyal medya çalışmaları ile birlikte depolama ve kargolama süreci planlanması gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir