Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Kolay İnovasyon Örnekleri

Kolay İnovasyon Örnekleri

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
186 1
Kolay İnovasyon Örnekleri

İnovasyon kavram itibarıyla herhangi bir işletmenin ürün veya hizmetlerindeki sürecinde gerçekleştirdiği iyileştirmeleri kapsar. Bahsedilen iyileştirmeler, mevcut yöntemleri ve uygulamaları geliştirmeyi de oluşturur.

Yeni ve yaratıcı olarak birbirinden farklı inovatif fikir örneklerini saymak mümkündür. Yaşamın her alanında düşünülebilecek birbirinden farklı büyük kolaylık sağlayan fikirler bulunmaktadır. Sizler için bu yazı içerisinde pratik çözümler sağlayan kolay inovasyon örnekleri hakkında derleme hazırladık.

Kolay İnovasyon Örnekleri
Kolay İnovasyon Örnekleri

Bu fikirlerden ilki; akıllı cüzdan olarak söylenebilir. Akıllı cep telefonları için taşınabilir şarj seçeneğinin sunulmasının dışında cihazların çalınmasına ve unutulmasına karşı da önlemler alınmıştır. GPS sayesinde cihazın herhangi bir risk veya sıkıntı durumunda kolayca bulunmasını sağlar. Özellikle çalınma gibi durumlarda etkili bir yöntem olarak sayılabilir.

Patlayacak İş Fikirleri

Elektrik üreten güneş panjurları sayılabilecek diğer fikirler arasında yerini alır. Yeni gelişen sistemler sayesinde güneş enerjisi oldukça kapsamlı şekilde ele alınır. Buna ek olarak sayılabilecek örneklerden birisi de panjurlar olmaktadır. Entegre olarak elde edilen paneller ve panjurların elektrik üretmesi günümüzde mümkün hale gelmiştir.

Farklı İnovasyon Fikirleri

Mevcut olarak kullanılan birbirinden farklı kolay inovasyon örnekleri bulunur. Dokunmatik fare, kolay inovasyon örnekleri arasında sayılır. Klasik olarak bildiğimiz tık sesi artık tarihe geçmeye başladı. Normal olarak kullanılan farelerin dışında dokunmatik fareler hızla popülerleşmeye başlıyor.

Çocukların hastanede veya sağlık kuruluşlarında rahat durması pek fazla mümkün değil. Bunun beraberinde MR cihazları çocuklara özel olacak şekilde tasarlanmaya başladı. Çocukların MR sonuçları daha iyi ve düzgün çıkabilmesi adına böyle bir yöntem geliştirilmiştir.

Mixu akıllı havlu sayesinde kaldıkça pis bir kokuya dönmesinin dışında bakterilerin oluşumunu engelleyen ve daha çabuk kurutan bir araç olarak geçiyor. Yaşanabilecek problemleri akılcı ve yaratıcı inovasyonlar sayesinde kolaylaştırmak mümkündür.

  Pinterest İş Fikirleri

İnovasyon Olarak Ne Yapılabilir?

Geçtiğimiz her gün bir yenisi ile kolay inovasyon örnekleri hakkında fikirlere rastlamak mümkündür. Bu fikirlerden sayılabilecek bir diğeri ise sigara içenleri görünce öksüren reklam panolarıdır. Sigarayı bıraktırmak isteyen firmalardaki yenilikçi ve yaratıcı çözümler arasına bu inovasyon fikri de eklenmiştir.

İlaç firması tarafından oluşturulan bu reklam panosu, duman dedektörü sayesinde sigara içenler yanından geçtiğince öksürmeye başlamıştır. Diğer fikirler arasında değerlendirilebilecek Yağmur suyunu içme suyuna dönüştürme fikri ise oldukça etkili bir fikir olarak geçer.

İçme suları hızlı bir şekilde kirlenmeye devam ettiği için bilim insanları tarafından yeni çözüm arayışları da aranmaya başlamıştır. Çocukların enerjilerinden elektrik üretme fikri ise oldukça kulağa iyi gelen fikirler arasında yerini alır. Bir firma sayesinde oyun parklarına özel elektrik üreten oyun aletleri üretilmektedir.

Müzik Dinleyerek Para Kazanma

Başarılı İnovasyon Neye Denir?

Sıcak veya soğuk bardakların sağlamış olduğu enerji ile birlikte telefonları kısa süre içerisinde şarj edebilmek mümkündür. Bir diğer kolay inovasyon örnekleri arasında yer alan akıllı bebek arabası tekerlekleri ise taşınması ve katlanması oldukça kolaydır. Yağmurlu havalarda oturma yerlerinin kuru kalması oldukça önemlidir.

Kolay İnovasyon Örnekleri
Kolay İnovasyon Örnekleri

Oturma yerlerinin döndürülmesi sistemiyle kuru tarafı oturmak artık mümkün hale gelmiştir. Köpeklerin düşünceleri merak edilebilen bir konu olduğu için onların düşüncelerini okuyabilecek tercüman fikri ortaya atılmıştır. Kendini temizleyen tişört sayesinde de üzerine herhangi bir sıvı dökülse dahi sıvı püskürtme özelliği bulunur.

Geliştirilen robotik saksı sayesinde bitkinin toprağının mendiliğini, nemini, ışığını hava sıcaklığını ve hava kalitesi gibi değişkenleri ölçmesi mümkündür. Bir değer üzerinde azalma görüldüğünde ise saksı otomatik olarak evin içerisinde hareket ederek, uygun koşulları aramaktadır. Güneş ışığının yeteri kadar alınmadığı durumlarda ise daha yüksek ortam ışığı algılayana kadar evin içerisine dolaşmaktadır.

  2024 En Karlı İş Fikirleri

Diğer sayılabilecek fikirlerden birisi de hızlı diş fırçalama makinesidir. Dişlerin daha beyaz ve sağlıklı tutulabilmesi adına diş bakımından önemi büyüktür. İhtiyacınız olan diş temizliğini geliştirilen hızlı diş fırçalama makinesi sayesinde 3 saniyede yapabilmeniz mümkündür. Ağzınıza yerleştirdiğiniz cihaz sayesinde yüksek frekans kullanılarak dişlerinizin temizlik işlemi tamamlanmaktadır.

İnovatif Fikirler Nedir?

İnovatif fikirler arasında her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Kendi kendini toplayan yorgan ise sabah yatağını toplamak istemeyen kişiler için oldukça iyi bir fikirdir. Smart duvet isimli bir yorganın kendi kendini toplayabilme özelliği geliştirilmiştir. Yapay zekalı ev robotu ise sorduğunuz soruları cevaplayarak, istediğiniz oyunları da sizinle birlikte oynayabilmektedir.

Bir diğer sayılabilecek fikirlerden birisi de akıllı klozettir. Tasarlanan klozet sayesinde kendisini kullanacak olan kişi gelince açılmakta ve kendi kendine ısıtmaktadır. Klozetlerin yaşatmış olduğu soğuk hissinin engellenmesi de böylece mümkün hale gelmektedir.

Pipetlerin çevreye verdiği zarar herkes tarafından bilinmektedir. Doğada çözünen pipetler, herhangi bir GDO içermemektedir. Deniz yosunu tabanlı materyal kullanılarak elde edilen pipetler, doğada ve denizde kolaylıkla çözünebilmektedir. Deniz yosunundan elde edildiği için çevreye de herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Kolay İnovasyon Örnekleri
Kolay İnovasyon Örnekleri

Uygulanabilecek Kolay İnovasyon Fikirleri

Hastalıkları teşhis ya da tedavi etme konusunda geliştirilmiş birbirinden farklı yaratıcı fikirler bulunmaktadır. Kanser veya diğer önemli hastalıkların tedavisinde arılar kullanılarak tespit edilmesi mümkün hale gelmiştir.

Geliştirilen cihaz sayesinde arı ile çalışan iki çift odadan oluşan sensör geliştirilmiştir. Koku sistemine duyarlı olacak şekilde geliştirilen arılar, keskin kokulara karşı cevap verebilmektedir. Bir diğer kolay inovasyon örnekleri arasında hızlı buz çözme tepsisi yer almaktadır.

Bu tasarım son derece zekice olacak şekilde tasarlanmış ve uygun şekilde malzemeleri seçilmiştir. Fikir vaatleri arasında çok kısa sürede doğmuş eti veya diğer gıdaları kısa süre içerisinde çözme özelliği göstermektedir. İçeriği yükseltilmiş alüminyum tepsi ve altında bulunan havalandırma boşluğu ile birlikte soğuk hava donmuş gıdadan uzaklaştırarak çözünme işlemi hızlandırılmaktadır.

  En İyi Para Kazandıran Uygulamalar

İlgili Yazılar

1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir