Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Türkiye’de En Çok Kazandıran Meslekler

Türkiye’de En Çok Kazandıran Meslekler

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
70 0
Türkiye'de En Çok Kazandıran Meslekler

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler hakkında birbirinden farklı araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle insanların kariyer seçimi konusunda hayatlarında bir dönüm noktası yaşadığını söylemek mümkün olmaktadır.

Hayatımızda var olacak olan doğru mesleği seçmek, hem ekonomik özgürlüğü sağlayacak hem de iç huzurun kapılarını açacaktır. Türkiye şartlarında hangi mesleklerin en çok para kazandırdığını sizler de bizler gibi merak ediyor olabilirsiniz.

Türkiye'de En Çok Kazandıran Meslekler
Türkiye’de En Çok Kazandıran Meslekler

Bu yazı içerisinde sizlere hem fikir verebilmesi adına hem de bilgilendirmek adına bir liste oluşturduk. Meslek seçiminin yalnızca maaş ile ilgili olmasının dışında ilgi ve yeteneklerinize göre şekillenmesi gerektiğini de söylemek gerekmektedir. İşte, sizler için hazırladığımız Türkiye’de en çok kazandıran meslekler listesi…

Küçük Dükkanı Olanların Yapabileceği İşler

Sağlık Sektörünün Zirvesi: Cerrahlık

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler listesinin başında cerrahlık yer almaktadır. Yalnızca Türkiye’de değil dünyada en çok kazandıran mesleklerin başında yer almaktadır. Cerrah olabilmek için oldukça uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecinden geçmek gerekmektedir.

Bunun yanı sıra tıp fakültesinden mezuniyet işlemleri tamamlandıktan sonra belli başlı uzmanlık eğitimleri ve stajlarında yapılması gerekmektedir. Ortalama 10 yılı aşkın süreli bir süreci kapsamaktadır. Ülkemizde başarılı olan cerrahlar genel olarak devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışmaktadırlar.

Oldukça yüksek maaşlarla çalışma imkanları bulabildikleri için Türkiye’de en çok kazandıran meslekler listesinde yer almaktadır. Özellikle estetik cerrahisinde oldukça iyi kazançlar elde etmek mümkün olmaktadır. Yani burada asıl amaçlanan spesifik bir alanda uzmanlaşmayı düşünmekten geçmektedir. Cerrah olmak yalnızca paranın değil hayat kurtarmanın vermiş olduğu takvim duygusunu da doğrudan getirmektedir.

 İnsanların hayatlarına dokunmanın, topluma fayda sağlamanın ve her ameliyat sonrası bir hastanın yaşamını değiştirmiş olmanın paha biçilmez bir deneyim olduğunu unutmamamız gerekir. Ancak bu mesleği seçmeye karar verdiyseniz cerrahlığın vermiş olduğu stresin de var olacağını unutmamanız gerekmektedir.

  Web Tasarımcı Aylık Ne Kadar Kazanıyor? Web Tasarımcı Maaşları 2024 

Hukukun Gücü Adına: Avukatlık

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler listesinin bir diğer sırasında avukatlık mesleği yer almaktadır. Özellikle hukuk fakülteleri geçmişten günümüze kadar yoğun talep gören bölümler arasında yerini almaktadır. Hukuk fakültelerinden mezun olan birisi bir yıllık taş süresini tamamlamaktadır. Bu staj sürecinin tamamlanmasından bağımsız olarak hukuk bürosunda çalışmaya başlayabilir.

Oto Ekspertiz Açma Şartları ve Maliyetleri

Kendi alanında başarılar elde etmiş olan bir avukat, daha çok büyük şehirlerdeki iyi firmalarla çalıştığı taktirde oldukça yüksek kazançlar elde edebilmektedir. Hukukun belli alanlarında uzmanlaşmaya giderek, branşlaşmaları mümkün olmaktadır.

Ticaret hukuku alanında uzmanlaşmış olan bir avukat gayrimenkul hukuku ve şirket birleşmeleri gibi alanlarda uzmanlaştığı takdirde de oldukça iyi avantajlar elde edebilmektedir. Avukatlık mesleği yalnızca para kazanmanın ötesinde hak ve hukuk arayışının tecelli etmesini sağlamaktadır.

Adaletin tesis etmesine ilginiz bulunduğu takdirde toplum içerisinde bu mesleği yaparak fark yaratabilirsiniz. Bu bilgileri ek olarak tatmin edici gelirler de elde edebilirsiniz. Mesleğin Zorlu yanlarından birkaç ise sürekli olarak yenilenen yasalar, uzun çalışma saatleri veya hukukun karmaşıklığı olarak söylenebilir.

Dijital Dünyanın Hükümdarları: Yazılım Mühendisliği

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler sıralamasında yazımın mühendisliği alanı da yer almaktadır. Teknolojinin değişmesi ve gelişmesi ile birlikte yazılım mühendisliği mesleği de en çok kazandıran meslekler arasında bir diğer sıraya yerleşmiştir. Her sektör kendi içerisinde dijitalleşmeye geçmektedir.

Türkiye'de En Çok Kazandıran Meslekler
Türkiye’de En Çok Kazandıran Meslekler

Dolayısıyla yazılımcılığa olan ihtiyaç da bir o kadar artış göstermektedir. Alanında başarılı bir yazılım mühendisi olarak çalışabilmek için uzun süreli eğitim almaya gerek kalmamaktadır. İlgili bölümlerden mezun olduktan sonra kendinize geliştirerek, çeşitli kurslara katılım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca farklı projelerde yaparak bu alanda oldukça başarılı adımlar atabilirsiniz. Türkiye’de yazılım mühendisleri daha çok büyük şirketler veya startupların içerisinde çalışmaktadır. Aylık maaşlarına ek olarak hisse payları veya projelerden gelen ekstra gelirlerle birlikte ciddi kazançlar elde edilmektedir.

  Kolay Para Kazandıran Meslekler

Özellikle freelance çalışma sistemini benimsemiş olan kişilerin uluslararası projelerde yer alması da mümkün olmaktadır. Döviz kazanma imkanı da elde edebilirsiniz. Teknoloji dünyasının gelişmesi ile birlikte yazılım mühendisliği de oldukça geleceği parlak mesleklerden biri olarak geçmektedir.

Gökyüzüne Karşı Uzanan Meslek: Pilotluk

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler sıralamasında pilotluk mesleği de yer almaktadır. Çocukluk hayallerinden birisi de herkesin hemen hemen pilot olmak olarak geçmekteydi. Gökyüzünde süzülmenin oldukça cazip görüldüğü bir meslek olarak geçtiği için pilotluk mesleğinin yeri daima ayrı bir yerdedir.

Özellikle bu hayali gerçekleştirip profesyonel hayatta pilot olmayı başardıysanız oldukça iyi kazançlar elde ediyorsunuz demektir. Kazanç anlamında oldukça tatmin edici rakamlar elde etmek mümkün olduğundan pilotluk mesleğinin de yüksek maaşlar aldığını söylemek mümkündür. Türkiye’de sivil

havacılık sektörünün büyümesi ile birlikte pilotları olan ihtiyaçları doğrudan artış göstermektedir. Ancak pilot olma süreci ise oldukça Zorlu alanlardan geçmektedir. Ciddi bir eğitim aldıktan sonra bu eğitimin oldukça maliyetli olabileceğini unutmamanız gerekir. Herhangi bir havaya o şirketinde çalışmaya başladığınızda ise yüksek maaşlar ve sosyal olanaklarla karşılaşmanız mümkün olmaktadır.

Türkiye'de En Çok Kazandıran Meslekler
Türkiye’de En Çok Kazandıran Meslekler

Yurtiçi ve yurt dışı uçuşlarda görev aldınız takdirde farklı kültürleri de tanımama fırsatı doğrudan elde edersiniz. Meslek, kendi içerisinde jet lag, uzun uçuş saatleri ve sevdiklerinizden uzak kalmak gibi dezavantajlarını bulundurduğu orada unutmamanız gerekir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir