Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Work And Travel ile Yapılacak İşler

Work And Travel ile Yapılacak İşler

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
69 0
Work And Travel ile Yapilacak Isler

Work and travel ile yapılacak işler birbirinden farklı şekilde sıralanabilir. Work and travel programı amaç itibariyle üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinin Amerika Birleşik devletleri’nde çalışarak ve seyahat ederek geçirmelerine olanak sağlamaktadır.

Öğrencilerin hem çalışarak hem de seyahat ederek geçirmelerine olanak sağlayan popüler bir fırsat olarak adlandırılabilir. Bu program ile birlikte öğrenciler kendi dil becerilerini geliştirmeyi ve yeni kültürleri keşfederek tanıma şansı elde etmektedirler.

Work And Travel ile Yapılacak İşler
Work And Travel ile Yapılacak İşler

Work and travel programına katılmayı planlayan öğrencilerin bu konuda birçok araştırma yaptığı da bilinir. Bu sorulardan birisi de hangi işlerin en çok kazandırdığı hakkında olmaktadır. Sizler için bu yazı içerisinde work and travel’da en çok kazandıran işlerden söz edeceğiz. Ayrıntılı olarak bu yazıyı sizlere bu işlerin avantajlarını, dezavantajlarını, maaş aralıklarını ve çalışma koşullarını içerecektir.

Seyahat Ederek Çalışılabilecek İş Seçenekleri

Work and travel ile yapılacak işler listesinin başlangıç kısmında restoranlarda garsonluk işi yer almaktadır. En popüler işlerden birisi garsonluk olarak sayıldığı için özellikle Amerika’da restoran sektöründe çalışmak yaygındır. Maaşın yanı sıra bahşişlerle de oldukça iyi gelirler elde etmek mümkün olmaktadır. Restoranlarda çalışan garsonlar genel olarak saatlik maaş almaktadır.

Fakat gerilerinin Büyük bir kısmı ise bahşişlerden gelmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde bahşiş kültürü son derece yaygındır. Dolayısıyla garsonlara gelen olarak %15 ile %20 arasında bahşiş bırakılır. Yoğun bir restoranda çalışan kişiler özellikle yaz sezonunda ciddi kazançlar elde edebilir. Yoğun bir turistik bölgedeki garsonun haftalık 500 ila 700 dolar arasında bahşiş olabilmesi mümkün olmaktadır.

Garsonluk yapacak olan kişilerin genel olarak yemekte ve esnekte saat olduğundan daha fazla saat çalışıp kazanma imkanı da verir. Resepsiyonistlik ise bu alanda sayılacak işlerden birisidir. Özellikle iyi bir iletişim becerisine sahip olan kişiler için son derece kazançlı bir iş olmaktadır. Otellerde çalışan resepsiyonistler genel olarak saatlik maaşı almaktadırlar.

  Kadın Girişimci İş Fikirleri 2024

Web Sitesi Kurarak Para Kazanmanın Yolları 2024

Sınıfta özellikle bu ücretler lokasyonu ve otelin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bazı otellerde çalışanlara ek avantajlar sağlanabilmektedir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse konaklama imkanı veya çalışan indirimi gibi fırsatların olduğunu söylemek mümkündür. Bu pozisyonda çalışan kişilerin konaklama imkanı ve çalışan inceleme gibi fırsatlar sayesinde gelirleri doğrudan artabilir.

Work And Travel ile Yapılacak İşler
Work And Travel ile Yapılacak İşler

Bir otel resepsiyonisti olarak çalışacak olan kişilerin özellikle büyük şehirlerde veya turistik bölgelerde yaklaşık 12 ila 15 dolar arasında ücret alabilmesi mümkündür. Eğer büyük bir otelde çalışıyorsa bir kişi daha yüksek ücretler ve bahşişlerde de çalışabilmektedir.

Work And Travel Programı İle Hangi İşler Yapılabilir?

Work and travel ile yapılacak işler listesinin bir diğer sırasında lunapark ve eğlence parklarında çalışma fikri yer almaktadır. Work and travel katılımcıları için bir diğer popüler iş alanı da lunaparklar ve eğlence parkları olarak geçmektedir. Bu tarz işlerde çalışan kişiler genel olarak kasiyerlik, müşteri hizmetleri veya oyun alanı görevlisi olarak farklı alanlarda çalışabilmektedir.

Alacakları ödemeler ise genel olarak saatlik 10 ile 12 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Genel olarak yoğun sezonlarda uzun saatler çalışma imkanı sunulduğu için kazançlarda bir o kadar artabilmektedir. Eğlence parklarında çalışmak hem eğlenceli hem de sosyal bir ortam oluşturmaktadır.

Bu da hem para kazanırken eğlenmenizi sağlamakta hem de yeni arkadaşlıklar edinmenize katkıda bulunmaktadır. Bir diğer sayılabilecek işlerden birisi de temizlik görevlisi olarak geçmektedir. Otellerde veya tatil köylerinde temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Hem fiziksel olarak aktif olmayı hem de hızlı olmayı gerektiren bir iş olarak geçer. Temizlik görevlileri genel olarak saatlik ücret almaktadırlar. İş yükü anlamında oldukça yoğun bir çalışma hayatı kendilerini beklemektedir.

  En İyi Para Kazandıran Uygulamalar

Farmasi Girişimcileri Avantajları Nelerdir?

Ancak bu işte çalışan kişiler genel olarak yemek ve konaklama gibi avantajlardan da faydalanabilmektedirler. Temizlik işlemlerinde çalışan kişiler saatlik ücretleri genel olarak 10 ila 13 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Fakat bazı otellerde ek iş anlamında vahşi çağırabilme durumu da bulunmaktadır. Temizlik işlerinde genel olarak daha fazla çalışabilme imkanı olduğu için kazancınızı da artırma şansınız bile o kadar yüksektir.

Work And Travel Katılımcılarının Yapabileceği İşler

Work and travel ile yapılacak işler listesinin sonlarına doğru otel ve tatil köylerinde animatörlük işi yer almaktadır. Animatörlük sosyal ve enerji kişilerin tercih edebileceği kazançlı işler arasında yer almaktadır. Özellikle bu işi tercih edecek olan kişilerin turistlere eğlence programları düzenlemeyi içereceğini bilmesi gerekir.

Çalışacak olan kişiler genel olarak maaşın yanı sıra konaklama ve yemek gibi avantajlardan da faydalanmaktadırlar. Animatörlük özellikle büyük tatil köylerinde veya popüler turistik bölgelerde saatlik 12 ila 16 dolar arasında ücret kazanmaktadırlar. Ek olarak bahşiş alma şansınız da bulunduğu için doğrudan kazancınız artabilmektedir.

Son olarak değerlendirilmesi gereken iş fikirlerinden birisi de havaalanlarında yer hizmetleri görevlisi olarak geçmektedir. Havaalanlarında çalışmakta olan yer hizmetleri görevlileri, bagaj işlemleri, yolcu yönlendirme ve check-in işlemleri olarak farklı görevlerde çalışmaktadırlar. Çalışan kişiler genel olarak yoğun bir tempoda çalışırlar ama saatlik ücretleri de oldukça iyidir.

Work And Travel ile Yapılacak İşler
Work And Travel ile Yapılacak İşler

Özellikle büyük havaalanlarında çalışan kişiler, saatlik olarak 13 ile 17 dolar arasında ücret alabilmektedirler. Havaalanında çalışmanın sağlamış olduğu avantajlardan birisi de vardiyalı çalışma imkanının sunulmasıdır. Böylelikle farklı vardiyalarda çalışarak kazancınızı da direkt olarak arttırabilirsiniz. Hem de boş zamanlarınızı değerlendirmiş olursunuz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir