Cafe veya kahvaltı salonu açmak isteyen kişiler, kendileri için bir destek aramaktadır. Devlet destekli iş kurmak isteyenler için son zamanlarda destek vermesiyle bilinen KOSGEB, girişimciler için en önemli desteklerden biridir. Kahvaltı salonu açmak kosgeb desteği ile mümkün hale gelmektedir.
KOSGEB amaç itibarıyla hibe ve sıfır faizli kredilerin üretimine destek olur. Öte yandan ekonominin büyümesi ve istihdamın arttırılması yönünde bir hedefe sahiptir. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak küçük ve büyük işletmeler için son derece önemli bir destek olarak sıralanabilir.
KOSGEB desteğinden faydalanmak için belli başlı koşullar bulunur. Bu koşulları sağlayan kişiler bu destek türünden faydalanabilir. Üstelik yalnızca cafe ve kahvaltı salonu sektörleri dışında bilişim ve teknoloji, inşaat, kuru temizleme, imalat, ulaştırma ve depolama, toplam ve perakende olmak üzere farklı sektörlerde de destek sağlanır. Girişimcilerin bu desteklerden yararlanmak için mevcut web site adresleri üzerinden başvuru yapmaları gerekir.
KOSGEB ile Kahvaltı Salonu Açılır Mı?
Kahvaltı salonu açmak kosgeb desteği ile oldukça kolay şekilde gerçekleşir. KOSGEB desteğinden yararlanmak isteyen girişimciler, belirlemiş oldukları kariyer hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydedebilir. Kahvaltı salonu açmaya karar veren kişilerin bu destekten faydalanarak daha yaratıcı çözümler bulması mümkün olur. Alınacak destek ile birbirinden farklı işleri gerçekleştirmek mümkündür.
KOSGEB destekli yapılabilecek iş türleri şöyledir; kuaförlük ve güzellik salonları faaliyeti, saat ve mücevher onarımı, bilgisayar, kişisel eşya ve ev eşyası onarımı, deri eşyası, mobilya ve ev döşemesi onarımı, konaklama ve yiyecek hizmetleri, toplam ve perakende ticaret, bilişim ve teknoloji, bilgi ve iletişim işleri ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, inşaat ve imalat şeklindedir. Bu iş türlerinin her biri kosgeb desteği ile yapılabilecek olup, önemli olan şey ise beceri ve yetenek olarak söylenebilir.
Kahvaltı Salonu Nasıl Açılır?
Girişimciler, yeni bir iş fikri için daima farklı fikirleri ve planları göz önünde bulundurur. En karlı iş fikirleri arasında sayılabilecek kahvaltı salonu açmak, girişimciler için oldukça parlak bir fikir olur. Yeni bir iş hedefi kuran kişiler, yoğun iş temposundan kurtulmak ister. Kahvaltı salonu açmak için sermaye dışında gerekli olan belgelerin de toplanması gerekir. Bunun için kahvaltı salonu açma konusunda belediyeler tarafından restoran açma şartları ve talep edilen belgeler eksiksiz şekilde toplanmalıdır.
Kuruyemişçi Dükkanı Açmak – Kuruyemişçi Dükkanı Nasıl Açılır?
Belediyelerden izin alabilmek için alınması gereken belgeler; başvuru formu, kira sözleşmesi, itfaiye raporu, yapı kullanma izin belgesi gerektiği takdirde ustalık raporu, çalışan bilgileri ve müdür sözleşmesi şeklindedir. Kahvaltı salonu açmak kosgeb devlet desteği ile çok daha kolay şekilde açılabilir. Belediyelerden alınan izin ve devlet destekli kahvaltı salonu açmada bu sayede kolay şekilde tamamlanmış olur.
Kahvaltı Salonu Açmanın Şartları Nedir?
Günümüzde kahvaltı ağırlıklı bir restoran açmak, oldukça maliyetli olabilir. Ancak kahvaltı salonunun şehir merkezi veya ormanlık alanlarda tercih edilmesi, kazanç miktarını da doğrudan arttırır. Kahvaltı salonu açmayı düşünen girişimcilerin açacakları ildeki uygun konumları tercih etmesi gerekir. Özellikle doğa ile iç içe olan bir yerde kahvaltı salonu açmak, o mekânın sıklıkla tercih edilmesine katkı sağlar.
Günümüzde birçok insan daha çok doğa ile iç içe olmayı ve o ortamda kahvaltı yapmayı sevdiği bilinir. Doğa ile iç içe olan veya denize yakın bir yere açılan kahvaltı salonlarındaki menü fiyatları diğer salonlara göre daha yüksektir. Bunu kar hesabına vurduğumuzda diğer yerlerde açılan mekânlara göre daha karlı olduğunu söylemek mümkündür.
KOSGEB’e Başvurmanın Şartları Nedir?
Kahvaltı salonu açmak kosgeb desteği almak için belli başlı şartlar bulunur. KOSGEB desteğinden faydalanmak için en önemli koşul; kobi olmaktır. Hibe ve kredi desteği alabilme konusunda bir diğer önemli olan koşul ise herhangi bir üretim faaliyeti içinde bulunuyor olmaktır. KOSGEB tarafından belirtilen faaliyetler için belli kodlar verilmiş olup listeler halinde verilmiştir.
I kodlu destek sütununda var olan 56 numaralı bölümde konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri adının hemen altında yiyecek ve içecek hizmet faaliyetleri veya lokantalar ve seyyar yemek hizmet faaliyetleri kodlarında kafe açılabilmesi için gerekli olan tanımlamalar yapılır. Ek olarak c sütununda yer alan gıda ürünleri imalatı alt başlığında da kafe açılmasına ilişkin farklı başlıklarda bulunur. KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen kişiler için kafe açılabilmesi adına iş planı örneği öncesinde girişimciler için minimum 32 saat ve yaklaşık olarak 4 gün süren KOSGEB girişimcilik eğitim sürecine hazırlatır.
Ne Kadar Sürede Kahvaltı Salonu Açılır?
Kahvaltı salonu açmak için belli başlı aşamalar bulunmaktadır. KOSGEB desteğinden yararlanarak pek çok farklı sektörden iş ve hizmetleri kapsamaktadır. Yaratıcı ve sürdürülebilir fikirleri sağlayan KOSGEB, başvuru yapan girişimciler için farklı avantajlar sunar. Bu konuyu açmak gerekirse molaya ilgisi olan bir girişimciye tekstil atölyesi açma fırsatı tanır.
Tek tip tişört, kazak, yelek veya çorap gibi tek bir ürün odaklı atölye işletmek mümkün olur. Özellikle kosgeb desteği ile dünyaya açılmak oldukça kolay bir hale gelir. Pozitif desteğinden faydalanarak girişimciler belli bir kariyer hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydeder. Böylelikle kendileri için en uygun tercihi de yapmış olurlar.
Kafenin veya kahvaltı salonunun kuruluş aşamasından gelişimine kadar gerekli olan tüm aşamalar KOSGEB girişimcilik sertifikası ile birlikte alınır. Öte yandan kahvaltı salonunun açılacağı mekân yeri de oldukça önem taşır. Birbirinden farklı mekânlarda kahvaltı salonunu açmak mümkündür. Üniversiteye yerleşim birimlerinin çevresi, şehir merkezleri, doğayla iç içe alanlar, deniz kenarları, yurt yakınları ve şeyler arası yol kenarları gibi farklı alternatifler bulunur. Kahvaltı salonunun dış mekânı, işletmenize kar olarak geri dönüş sağlar.