Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Seramik Yaparak Para Kazanmak

Seramik Yaparak Para Kazanmak

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
135 0
Seramik Yaparak Para Kazanmak

Günümüzde pek çok iş fikri ortaya çıkmakta ve internetin gücü kullanılarak bu fikirler hayta geçirilmektedir. Seramik yaparak para kazanmak da bu iş modelleri arasında yer almaktadır. Seramik asırlardır insanların farklı amaçlarla kullandığı malzemelerden biridir. Bu element doğada seramik şeklinde yer almamakta ve bazı malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkmaktadır. Evlerde kullanılmak üzere bardak, tabak gibi ürünler üretilirken fayans gibi dekor ürünlerinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. 

Seramikler yüksek sıcaklıkta pişirilen toprağın dönüştüğü malzemedir. Bu dönüşümden sonra gerçekleştirilen işlemlerle fayans ya da porselen olarak da kullanılmaktadırlar. El işçiliği ile ortaya çıkan malzemeler ise genellikle çömlek, vazo ve benzeri nesnelerdir. Topraktan üretilen bu malzeme doğru elementler birleştirilerek çok uzun yıllar kullanılabilmektedirler.

Seramik Yaparak Para Kazanmak
Seramik Yaparak Para Kazanmak

Seramik Nasıl Üretilir

Seramik üretimi Türkiye’de çok uzun yıllardır fabrikalarda üretilen malzemelerden biri haline gelmiştir. Küçük büyük fark etmeksizin pek çok firma tarafından üretilip satılmaktadır. Seramiğin temel hammaddesi kildir ve bu kil uygun ortam ve sıcaklıkta pişirilerek seramik elde edilir. Seramiğin kullanımı milattan önceki zamanlara kadar dayanmaktadır. Üretim için kullanılan maddeler uygun ortamda birleştirilir. Seramikler gözenekli ve gözeneksiz olacak şekilde iki farklı türe sahiptir. Porselen ve fayanslar en sık kullanılan seramik ürünlerindendir. 

Seramik ürünlerinin üretiminde harcanan maliyetlerin hesaplanması kolay olmamakla birlikte üretim kapasitesine ve üretilen malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Üstelik piyasadaki rekabet oldukça fazla olduğundan insanların bu alanda tutunabilmesi için her zaman kaliteye ve estetiğe önem vermesi gerekmektedir.

Helvacı Ali Bayilik Nasıl Alınır?

İnsanlar elbette her zaman kaliteye bakmazlar ve dekoratif seramik ürünler de almayı tercih edebilirler. Dolayısıyla hediyelik eşya, farklı şekil ve desenlerde kupalar, özel yapım seramik ürünler gibi ürünler de oldukça dikkat çekici ürünler arasında yer almaktadırlar. Seramik ile ürün üretip para kazanmak son zamanlarda yaygın iş modellerinden biridir. İnsanlar hediyelik ve dekoratif eşyaları bu yolla seçmekte ve özel bir hediye aramaktadırlar.

  Para Getiren İşler
Seramik Yaparak Para Kazanmak
Seramik Yaparak Para Kazanmak

Piyasadaki rekabette kendine bir yer edinebilen firmaların güzel kazanç elde edebileceği bu iş modelinde kaliteye önem vermek çok önemlidir. Risk oranı yüksek olan bu sektöre yatırım yaparken her türlü risk göz önünde bulundurulmalıdır. Estetik ve kaliteye önem verilmezse bu pazarda tutunmak çok mümkün olmayabilir.

Seramik Modelleri

Seramik yaparak para kazanmak hangi alanda üretim yapacağınıza göre değişiklik gösterebilmektedir. Kolye, bileklik, küpe, aksesuar, tabak, fincan, kase, anahtarlık, küllük, vazo, çerçeve, mumluk, takı tabağı, buhurdanlık gibi pek çok şekilde üretilebilmektedir. Üretilen ürüneler talebe göre modern, otantik, geleneksel ya da dekoratif amaçlarla üretilebilmektedir.

Özel ve farklı hediye arayışına giren insanlar da genellikle seramikten yapılma ve el ile şekillendirilmiş ürünleri tercih edebilmektedirler. Üstelik bu ürünleri renklendirme gibi aşamalar da mevcuttur. Bu aşamaları kendi zevkinize göre değerlendirebileceğiniz gibi özel siparişle yapıyorsanız karşı tarafın isteklerine göre düzenleyebilirsiniz.

Seramik üretiminde en çok tercih edilen şeyler kupa ve küllük gibi günlük kullanımda her zaman el altında olan ürünlerdir. Bu ürünlerin özel ya da kişiselleştirilmiş bir görünüme sahip olmaları sayesinde insanlar kendileri ya da sevdikleri için bu ürünleri hediye olarak satın almaktadırlar. Tasarımlar etnik desenlerden çizgi film karakterlerine, gotik desenlerden modern dokunuşlara kadar pek çok farklı detaylardan oluşabilmektedir. Bu seçeneklerin yanı sıra yeteneğinize bağlı olarak özel siparişler kabul ettiğinizde daha fazla müşteri çekme olanağı bulabilirsiniz.

Seramik Yapım Aşaması

Seramik yaparak para kazanmak kulağa ilk başta kolay gibi gelse de her işin kendine özgü zorlukları vardır. Seramik yapmak için öncelikle kendinize ait bir alanınızın olması çok önemlidir. Seramiğin hammaddesi çamurdur. Bu çamur doğada var olan şu maddelerin bir araya getirilmesiyle oluşur:

  • Kuvars
  • Kil
  • Kaolen
  • Feldspat
  E-Ticarete Başlamak İsteyenlere Öneriler
image 85
Seramik Yaparak Para Kazanmak 5

SU katılarak hamur kıvamına getirilen bu maddeler sonrasında preslenmektedir. Ardından 1100 derecenin üzerindeki özel fırınlara koyulur. Seramik fırından çıkarıldıktan sonra “sırlama” adı verilen bir işlemden geçer. Sonrasında renk verme işlemi gerçekleşir. Ürün kurumaya bırakılır ve bu aşamalar bittikten sonra seramik yapımı tamamlanmış olur. 

Seramik yapım aşaması şunlardan oluşur:

  • Yoğurma: Seramikten önce seramik için hamur lede etmek ilk aşamadır. Hamurlar hazır satılan killerden ya da seramik hamurundan elde edilebilir. Seramik hamuru ile homojen bir karışım elde edilir ve yoğurma işlemi gerçekleşir.
  • Şekillendirme: Seramik ile uğraşmanın en keyif verici kısmı şekil verme aşamasıdır. Bu aşamada tamamen özgürsünüzdür ve istediğiniz çekli hamura verebilirsiniz. İstediğiniz model, şekil ve biçimde şekillendirdiğiniz hamurlar daha sonrasında fırına verilir.
  • Fırınlama: Seramik yapımında fırınlama önemli aşamalarından biridir. Bu aşama içine evlerde kullanılan fırınlar yeterli değildir. Evlerdeki fırınlar belli bir sıcaklığa erişirken seramik için kullanılan fırınlar 1000 derece ve üzeri fırınlardan oluşur. Fırınlama iki aşamadan oluşur ve ilk aşama 24 saat sürmektedir. İlk fırınlama bittikten sonra istenilen detaylar eklenerek son rötuşlar yapılır ve ürün ikinci kez 24 saatliğine fırınlanır.
  • Sırlama: Fırınlanmada olduğu gibi iki defa gerçekleştirilir. Sırlama ile ürünün su geçirmez olması sağlanır.
  • Renklendirme ve Boyama: Tüm bu aşamalardan sonra ürünü dilediğiniz gibi boyayıp renklendirebilirsiniz. Ürünü tek renge boyayabileceğiniz gibi çeşitli renklerle farklı desenler elde edebilirsiniz. Burada tamamen kendi yaratıcılığınız kullanarak dilediğiniz renkleri kullandıktan sonra rahatlıkla kurumaya bırakıp ürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu ürünler sağlıklı ortamlarda ve uygun koşullarda üretildiği müddetçe kaliteli olacaktır. Kullanılan malzemelere ve uygulanan yöntemlere dikkat etmek önemlidir. Seramik ile uğraşmak için özel zaman ve araçlar gerekmektedir. Bu alana, zaman ve araçlara sahipseniz internet üzerinden ya da dükkan aracılığıyla ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. Piyasada göze çarpmak ve daha fazla satış elde etmek için yaratıcılığınızı ve hayal güzünüzü kullanarak pek çok tasarım yapabilirsiniz.

  2024 Yılında Kazandıracak En İyi 10 İş Fikri

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir