Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Oto Sanayide Yapılacak İşler

Oto Sanayide Yapılacak İşler

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
765 3
oto sanayide yapılacak işler

Oto sanayide yapılacak işler konusunda birbirinden farklı iş fikirleri bulunmaktadır. Kişilerin kendi iş veya ilçelerinde yer alan oto sanayi bölgelerinde yapabilecekleri çeşitli iş fikirleri yer alır. Özellikle bu bölgelerde çeşitli yoğun iş imkânları bulunur. Girişimcilik işiyle uğraşmak isteyen kişilerin çok çeşitli para kazanma imkânını sağlamaktadır.

Oto sanayi bölgelerinde yapılabilecek iş fikirlerinden ilki ise oto tamir atölyesi açmak olmaktadır. Bu iş fikrinin yanı sıra kısa süre içerisinde para kazanma fırsatı sağlayabilecek farklı iş fikirleri de yer almaktadır. Sayılabilecek yüksek kazanç getirileri sağlayan birbirinden farklı iş fikirleri yer almaktadır.. Sanayi bölgelerinde yürütebileceğiniz yüksek getirili bir iş imkânı arıyorsanız tamir hizmetinin verildiği dükkanlarda farklı iş hacimleri yer almaktadır.

Özellikle araç fiyatlarının günümüzde artış göstermesi ile birlikte araçlara yönelik tamir hizmetinde de dolaylı bir artış görünmektedir. İnsanların ihtiyaç duyabilecekleri araç tamir işleri konusunda oto tamir işletmesini kolaylıkla kurabilirsiniz. Konuyla ilgili gerekli belgeler ve işlemleri tamamladıktan sonra oto tamir hizmeti veren dükkânınızı açabilirsiniz.

Oto Sanayide Yapılabilecek İş Fikirleri

Oto sanayide yapılacak işler konusunda araştırma yapan kişilere verilebilecek bir diğer iş fikri ise oto bakım ürünlerinin satıldığı ve bakımının yapıldığı dükkân açma fikridir. Özellikle sanayi bölgelerinde bu tarz dükkânlar yoğunluklu olarak açılmaktadır. Oto tamir ile son derece benzer bir iş modeli olarak düşünülebilir. Fakat bir farklı yönü sayılacak olursa yalnızca oto bakıma yönelik pek çok farklı işletme açılmaktadır.

Gelen talepler yönünde araçların bakımının yapılması adına bu tarz dükkânlar tercih edilmektedir. Araçların bakımını ve performansını arttıracak olan işlemler, bu işletmelerde gerçekleştirilmektedir. Ek olarak bu tarz işletmelerde araçların her türlü bakımları da gerçekleşmektedir. Yalnızca dükkânlarda araçların bakımının yapılmasının dışında oto bakım ürünlerine yönelik perakende satışta bulunmaktadır.

  Evde El İşleri ile Para Kazanmak

Oto Sanayide Yapılacak İşler ve Ne İş Yapılır?

Sanayide yapılabilecek işler düşünüldüğünde bir diğer değerlendirilmesi gereken iş modeli ise oto ekspertiz hizmetidir. Değerlendirilmesi gereken iş fikirlerinden birisi olan ekspertiz hizmete sayesinde birçok araç sahibinden bu hizmete karşılık talep gelmektedir. Günümüzde birbirinden farklı modellere sahip çeşitli ikinci el araç satılmaktadır. Araç satın alacak olan kişiler ise ekspertiz hizmetinden faydalanmak istemektedir.

Oto Ekspertiz Açma Şartları Ve Maliyetleri

Ekspertiz hizmeti ise alınması gereken zorunlu hizmetlerden sayılmaktadır. Günümüzde oldukça aktif ve gün geçtikçe daha da artan iş hacmine sahip olunabilecek fikirlerden birisi olarak sayılmaktadır. Özellikle günümüzde ekspertiz bayiliği veren oldukça fazla sayıda firma yer almaktadır. İşletmeyi kurmaya karar veren kişiler, daha kolay şekillerde kendi firmalarını kurabilmektedir.

Kar Getiren Oto Sanayi İşleri

Değerlendirilmesi gereken sanayide yapılabilecek iş fikirlerinden birisi de araç modifikasyonu hizmeti sağlayan tuning işi olarak geçmektedir. Genel olarak araç modifiyesine yönelmiş olan işletmelerin sayısı oldukça artış göstermektedir. Genç sürücülerin ilgisini çeken araç modifiyesi sayesinde tuning işine yönelim de artış göstermektedir. Sayılabilecek diğer farklı iş fikirlerine göre daha düşük sermayeli şekilde kazanç elde edilebilecek işlerden olduğu da unutulmamalıdır. Ayrıca yalnızca sanayi bölgesinde değil sanayi dışındaki dükkanlarda da değerlendirilebilecek iş fikirleri arasında sayılabilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde son 3 yıl baz alındığında benzin ve motorin fiyatlarının %300’den fazla zamlandığı görülmektedir. Yapılan zamlarla birlikte araç sahipleri için LPG’ye yönlenme gibi bir durum söz konusudur.

LPG fiyatlarının artış göstermesi ile ise araçlara yönelik ilgi de büyük oranda artmaktadır. Girişimciler için hızla büyüme gösteren iş kolu olarak geçtiğinden, sanayide yapılabilecek oldukça yüksek potansiyel taşıyan iş modellerinden birisi olarak sayılmaktadır. LPG hizmeti adı altında açacağınız dükkân içerisinde araçları LPG’ye uyarlamak, LPG’li olan araçlara bakım ve onarım hizmetini sağlamak üzere hizmetleri verebilirsiniz.

  Eşit Ağırlık Bölümleri 2024
1
Oto Sanayide Yapılacak İşler 6

Hangi Oto Sanayi İşi Daha Çok Kazandırır?

Oto sanayide yapılacak işler konusunda bir diğer yapılabilecek iş fikri ise tuning dükkânlarına benzer olan oto aksesuar dükkânı açmaktır. Ancak tunik dükkânlarına göre daha çok satış odaklı bir işletme olarak geçmektedir. Yani burada var olan oto aksesuarlarının perakende satışı gerçekleşmektedir. Oto aksesuar olarak dükkân işleten kişiler, aksesuarın tamiri, bakımı ya da araca yerleştirilmesi konusunda herhangi bir destek vermemektedir. Dolayısıyla oto aksesuar işi ile ilgilenen işletmeler, standart bir perakende satış kolu olarak ilerlemektedir.

Sanayi sitelerinde iş fikirlerinden biri diğeri ise yedek parça satışı yapılan işletmeler olarak geçmektedir. Yoğunluklu olarak sanayi sitelerinde kurulan en yüksek sermayeli dükkânlar, yedek parça dükkânlarıdır. Araçlar için gerekli olan her tür ekipman, teçhizat, parça ve ürünlerin satışının gerçekleştirildiği işletmeler olarak geçmektedir. Bu işletmeyi kurabilmek için belli başlı bir sermaye ile kurmanız gerekmektedir. Özellikle rekabet seviyesi son derece yüksek olan bir iş koludur.

Oto Sanayide Yapılacak Meslek Fikirleri

Oto sanayide yapılacak işler dendiğinde akıllara gelen bir diğer iş kolu ise araç kiralamadır. Tamir için araçlarını sanayiye bırakan araç sahipleri, araç kiralama hizmetine doğal olarak ihtiyaç duymaktadır. Müşterilerden gelen bu taleplere yönelik araç kiralama hizmetini sağlamak, iyi geliri getirecektir. En yüksek iş potansiyeli sağlayacak olan iş fikirlerinden birisi de yetkili servis açmaktır. Herhangi bir araba markasının yetkili tamir, bakım ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamak adına yetkili servis bayiliğini satın almanız mümkündür.

Araçlarda yaşanabilecek küçük veya büyük kazalar sonrası, araç boyama hizmetinden yararlanılmak istenebilmektedir. Özellikle sanayi bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden birisi; boya atölyesidir. Boya hizmetini sağlamak üzere sanayi bölgesinde yeni bir işletme açarak, alanında uzman ve deneyimli bir kadro ile çalışabilirsiniz. Sanayi bölgesinde açmak için yapılabilecek iş fikirlerinden size en uygun olanı seçebilir, bu alana yönelik ilerleme kaydedebilirsiniz.

  Watsons Bayilik Şartları

İlgili Yazılar

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir