Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. Ayakkabı Dükkanı Açmak

Ayakkabı Dükkanı Açmak

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
871 0
Ayakkabı dükkanı açmak

Ayakkabı dükkanı açmak, kendi işinin  patronluğunu yapmak isteyen  kişilerin rüyalarına giren işlerden biridir. Ancak bir mağaza açmak sanıldığı kadar kolay değildir. Modanın  devamlı olarak değişim gösterdiği  günümüze baktığımızda ayakkabı  hem kadınlar  hem de erkekler için son derece önem arz  eder. Yüksek bir kar  oranı yakalayabilmek için iyi bir iş planı yapılması gerekir. Profesyonel bir iş planı  hazırlayabilmek için de bazı  hususlara dikkat etmek gerekir. Öncelikle ayakkabı  dükkanın açılacağı konum belirlenmelidir. Hedef müşteri  kitlesi belirlenmelidir. Ayakkabıların perakende olarak mı yoksa toptan fiyatına mı satılacağının da belirlenmesi gerekir.

Hangi tarzda  markalarının satışının yapılacağına karar verilmelidir. İşletmenin açılış maliyeti de belirlenmesi gereken bir konudur. ayakkabı dükkanı açmak için gerekli evraklar  en kısa sürede hazırlanmalıdır. Rekabetin daha az fakat satışın fazla olduğu alanın belirlenmesi doğrultusunda çalışmaların yapılması gerekir. Bu tarz pek çok ayrıntı  iş planında yer almalıdır. İş planı yapmadan bu sektöre dahil olmak sanıldığı gibi kolay değildir ve daha fazla bir zarar etmenize neden olabilir. Profesyonelce yapılmış olan iyi bir iş planı gerek hangi kitleye gerekse hitap edeceğiniz konusunda yardım eder. Ayrıca ilerleyen zamanlarda zorlanmanıza da mani olur.

Ayakkabı dükkanı açmak
Ayakkabı dükkanı açmak

Ayakkabıcılık Sektörü

İş kurmak için finans olmazsa olmaz konular arasındadır. Aynı zamanda önemli olan bir başka konu da hangi sektörde iş kuracağınız ve sektöre ne kadar hakim olduğunuzdur. Eğer bir ayakkabı mağazası açmayı düşünüyorsanız ilk önce hangi ürünlerin veya hangi markaların satışını gerçekleştireceğinizi bilmeniz gerekir. Bayanlar için  bir ayakkabı mağazası açmayı düşünüyorsanız ürün türü ve renk çeşidi fazla olmalıdır. Aynı zamanda modayı da iyi takip etmeniz gerekir. Ayakkabı sektörü doğru bir şekilde girildiği zaman kâr etme oranı yüksek bir sektördür. Bu yüzden öncellikle detaylı bilgi sahibi olmak gerekir.

  Barista Nedir ? 2024 yılı Barista Maaşları

Ayakkabı Dükkanı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayakkabı dükkanı açmak için çoğu ayrıntıyı göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Örneğin banka kredisi mi tercih edeceksiniz ya da KOSGEB tarzı kurumların hibelerinden destek alacaksınız bu konuda gerekli kararı vermeniz gerekir. Bu süre zarfında sermaye sıkıntınız söz konusu değilse çalışanlarınızın koşullarını belirtmeli ve dekorasyon konusuna önem vermeniz gerekir. Bir ayakkabı dükkanında dekorasyon satışı yapmak amacıyla en fazla ihtiyacınız olanlar arasında dekorasyon konusu yer alır. Ayakkabıların teknik bakımdan özelliklerinin incelenebilmesi için ayrıntılı dekorasyon düzenlemesini bir profesyonele yaptırıp, dikkatli olmanız gerekir.

Ayakkabı Mağazası Açma Maliyeti

Ayakkabı dükkanı açmak için dekorasyon, konum, faturalar, çalışan maaşları, ürünlerin tedarik edilmesi ve daha birçok şey maliyeti etkiler. Bu süre boyunca maliyetin hesaplanması açısından iyi bir yöntem  uygulamaya ihtiyacınız olacaktır. Daha önce bir işyeri açma tecrübesine sahip değilseniz benzer bir firmada işçi olarak çalışıp bu konuda deneyim kazanmak istiyorsanız, kuracağınız işletmeye yönelik bir adım atabilirsiniz. Maliyeti etkileyen birçok çoğu malzeme vardır .Dükkanda olması gereken raf, vitrin, tezgah, yazarkasa, ayna, ayakkabı sepetleri gibi çeşitli dekorasyon malzemelerine ihtiyaç vardır. Ayakkabı dükkanı açmayı düşünen kimseler için maliyet 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişliklik gösterir. Burada maliyeti etkileyen işletmenizi açacağınız yerin lokasyon ve dükkanınızın büyüklüğü gibi detaylardır.

Börekçi Dükkanı Nasıl Açılır? Tıklayın!

AVM tarzında bir yer kiralamak şartıyla ayakkabı dükkanı açmak maliyetin büyük bir kısmını dükkan kirasının meydana getirmesi manasını taşır. Eğer kendi dükkanınızın yeri mevcutsa maliyet ile ilgili daha da karlı olma durumunuz söz konusudur. İşlek bir caddede ayakkabı dükkanı açmak çeşitleri az olsa da iyi  paralar kazanmanıza destek olur. Maliyet ile ilgili ayakkabıları satın alacağınız toptan firma ya da imalatçı tercihine dikkat edilmesi gereklidir. Bu sektörde size en iyi olan malzemeyi en uygun fiyata veren şirketlerle çalışmak doğru olacaktır.

  Watsons Bayilik Şartları
Ayakkabı dükkanı açmak
Ayakkabı dükkanı açmak

Ayakkabı Dükkanı Kar Marjı

Ayakkabı satışı yapmanın kar marjı satıcıyı memnun edecek seviyededir. Bir ayakkabının masrafı ve diğer giderler sizin bu işten elde edeceğiniz kar miktarını belirlemektedir. Kar marjı her mağazada her zaman aynı oranda olmaz. Aylık ayakkabı mağazasından 10 bin lira ile 15 bin lira arası gelir elde etme imkanınız vardır.

Ayakkabı Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Türkiye’de ayakkabı sektörü oldukça canlı bir sektör olarak adlandırılır. Bilindiği üzere ayakkabı önemli bir ihtiyaçtır. Satış sektörü yanı sıra üretici olarak da çoğu işletmenin yer aldığı bir sektör olması bu alanda iş yeri açmayı düşünen kişilerin iyi bir iş planı yapmasını gerektirir. Bununla beraber ayakkabı satış mağazası açmayı düşünen kişiler aynı zamanda kendi mağazalarının online satış noktalarını açmayı da düşünebilirler.

Online satış son zamanlarda çok fazla ilgi gören bir platformdur. İnsanların alışveriş alışkanlıklarının değişiklik göstermeye başlaması ile beraber çoğu firmada online satış mağazalarına yönelme söz konusudur. Hem fiziksel bir ayakkabı dükkanı açabilir hem de bu dükkanı online satış mağazası ile destekleyebilirsiniz.

Ayakkabı dükkanı açmak
Ayakkabı dükkanı açmak

Ayakkabı Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Desteği

KOSGEB desteklerinden faydalanmak için ilk olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi almak gerekir. Bu tarz kurslar hem online hem de zorunlu olan kurslardır. Yeni girişimci desteğinden faydalanmak için kurs sonunda verilecek eğitim sertifikasını alma şartı vardır.

Ayakkabı Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Ayakkabı dükkanı açmak için bazı belgelere ihtiyaç duyulur. Bu belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra ilgili kurumlara teslim edilmelidir. Bu belgeler su şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Sabıka kaydı
  • Yangın dayanıklılık raporu
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Yapı kullanım izin belgesi
  • İki tane vesikalık resim
  • Tapu sözleşmesi
  • İkametgah yerindeki esnaf odası ya da ticaret odası kayıt belgesi sureti
  2024 Trend İş Fikirleri Nelerdir? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir