Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Dişçi Ne Kadar Kazanıyor? Dişçi Aylık Maaşları 2024

Dişçi Ne Kadar Kazanıyor? Dişçi Aylık Maaşları 2024

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
285 0
Dişçi Aylık Maaşları 2024

Ağız ve diş sağlığı ile alakalı sağlık problemlerini inceleyip, teşhis ettikten sonra tedavi eden diş doktorları maaşları ile alakalı tüm detaylar diş doktoru olmak isteyen öğrenciler tarafından araştırılır. İnsan sağlığı bakımından son derece önemli olan diş doktorlarının maaşı bazı şartlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Yeni yılda yapılan zamla beraber diş hekimi maaşları da yükselmeye başladı. En düşük ve en yüksek diş doktoru maaşı ne kadar oldu? Dişçi aylık maaşları 2024 ile alakalı tüm detaylı bilgiler için yazımıza göz atabilirsiniz. Diş hekimi olmak birçok kişinin küçüklük hayalleri arasında yer alır. Ağız ve diş sağlığı ile alakalı teşhis ve tedavi süreçlerini devam ettiren kişilere diş doktorlar denir.  Diş doktorları devlet hastanesi, özel hastane ve klinik gibi yerlerde çalışma fırsatlarına sahip olurlar. Diş hekimi maaşları çalışılan kuruma bağlı olarak değişiklik gösterir.

Diş Hekimi Maaşları 2024

Diş doktoru maaşları özel ya da kamu sektörüne göre değişiklik gösterebilir. Kamu hastanelerinde görev yapan diş hekimlerinin maaşları derece, kıdem, meslekte geçirilmiş süreye göre farklı olur. Devlet hastanelerinde en düşük diş hekimi maaşı genellikle düşükken arttıkça maaşta artış gösterir.

Dişçi Aylık Maaşları 2024
Dişçi Aylık Maaşları 2024

Özel kurumlarda ise maaş durumu daha farklıdır. Her kurumun kendi sistemi doğrultusunda bir maaş politikası bulunur. Mesai süresi, yan haklar gibi durumlar maaşlar üzerinde etki edebilir. Klinik ya da özel hastane gibi yerlerde diş doktorlarının maaşı gayet yüksektir. Diş hekimi maaşları özel ya da kamu sektörüne göre değişiklik gösterir. Kamuda en az diş doktoru maaşı özele göre daha yüksektir.

  Yazılımcı Ne Kadar Kazanıyor? Yazılımcı Aylık Maaşları 2024

Baklava Dükkanı Açmak için tıklayın!

Diş hekimleri maaşları çalışma saatleri, nöbet ücreti, ek ödemeler ve diğer imkanlar gibi faktörlere de bağlıdır. Aynı zamanda, diş hekimlerinin sahip olduğu akademik unvan, uzmanlık alanı ve sertifikalar da maaşları etkileyen faktörlerdir. Yine de, şunu unutmamak gerekir ki, diş hekimlerinin almış olduğu maaş işverenlerin ödeme politikası ve çalışma şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Aynı zamanda, sağlık sektöründe yapılan düzenlemeler ve piyasa şartları da diş hekimlerinin maaşlarını etkileyen unsurlardır.

En Yüksek Diş Hekimi Maaşı Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde dişci aylık maaşları 2024 kişinin kaç yıldır bu mesleği yaptığının süresine göre artış gösterir. 25 senesini meslekte geçirmiş bir doktorun maaşı oldukça  yüksek rakamlara kadar çıkabilir. Aynı zamanda özel kurumlarda bu oran daha da artış gösterecektir. En az diş doktoru maaşı 40-50 bin TL’ civarında olabilir. Yurt dışında görev yapan diş hekimleri genel olarak 8 bin Euro civarı maaş alırlar. Diş hekimi olabilmek için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olma şartı aranır. Daha sonra stajlarını bitiren kişiler klinik ve hastanelerde işe başlayabilirler.

Devlette diş hekimi maaşı, görev yapılan bölge, derece ve kıdem gibi birçok faktöre göre belirlenen bir durumdur. Özellikle derece, kademe, medeni durum, unvan gibi özellikler açısından maaşlar arasında önemli farklar söz konusu olabilir. Güncel maaş bilgileri ile ilgili mevcut tablolara göz atarak, ne olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dişçi Aylık Maaşları 2024
Dişçi Aylık Maaşları 2024

Diş Hekimi Nedir?

Diş hekimliği tıpta önemli uzmanlık alanlarından biridir. Bu mesleği yapan doktorlar, diş, damak, çene gibi bölgelerde ortaya çıkan hastalıkları tedavi etmekle görevlidir. Diş hekimliğinin birçok farklı uzmanlık alanı mevcuttur. Örnek vermek gerekirse damak tedavisi ile uğraşan hekimlerin alanı periodontoloji olarak adlandırılır. Bunun haricinde yüz ve çene kısmındaki iskeletsel sıkıntıları gideren doktorlara ortodontist denilir. Diş hekimliğinin diğer alanları: Ağız, çene ve diş cerrahisi, Pedodonti ve Protetik Diş Tedavisi gibi alanlardır.

  • Muayenehanede tercih edilen bütün tıbbi ekipmanların sterilize edilmesi gerekir. Kavitron ve frez başta olmak üzere bütün aletlerin temizliği yapılmadan başka hastada kullanılmaması gerekir.
  • Muayenehanenin temizliğine dikkat edilmeli, Diş doktoru her hastadan sonra ellerini cerrahi el yıkama solüsyonu kullanarak yıkamalıdır.
  • Hastayı, dişlerin bakımı ve sağlığı ile ilgili bilgilendirmek de diş hekimlerinin görev ve sorumluluklarının başında yer alır.
  • Diş hekimleri hastaların tercihlerine saygı göstermelidir. Eğer birden çok tedavi imkanı varsa bu seçenekleri hastaya sunmak gerekir. Bununla beraber kendi mesleki tecrübelerine dayanıp hangi tedavinin kendisini için daha ideal olduğunu hastaya açıklaması gerekir.
  • Gelen hastalar için uygulanan tedavi ve verilen ilaçların kayıt altında tutulması gerekir.
  Öğretmen Ne Kadar Kazanıyor? Öğretmen Aylık Maaşları 2024
image 78
Dişçi Aylık Maaşları 2024

Diş Hekimleri Ne İş Yapar?

Diş hekimleri, temelde hastanın şikâyetlerini dinleyerek bu doğrultuda teşhis ve tedavi programı uygulayan kişidir. Gerektiği zaman diş röntgeni çekip bütün faktörleri inceler ve hastalığın tespit edilmesini sağlar. Aynı zamanda reçete yazma yetkisi de olan kişilerdir. Temel görevleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Hastalıkların teşhis ve tespitinin yapılması
  • Hastalığa uygun olarak tedavi programının uygulanması
  • Diş çekimi,
  • Dolgu yapılması,
  • Çekilmiş dişler yerine köprü vb. uygulamaların yapılması,
  • Kanal tedavisi uygulamak,
  • Çekilmiş dişler yerine köprü gibi tedaviler
  • Protez tedavisi yapmak
  • Diş eti, ağız ve çene hastalıklarının tedavi edilmesi,
  • Hastaları diş ile alakalı bütün süreçlerde bilgilendirmek.

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Diş hekimi olabilmek için üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültesi’nden lisans seviyesinde mezun olunması gerekir. Mezun olduktan sonra özel sektörde doğrudan bir işe başlayabilir veya kendi kliniğinizi açma imkanı bulabilirsiniz. Bununla beraber, devlette diş hekimi olmak isterseniz, KPSS’den yeterli puanı almanız gerekecektir. Güncel puanlar devamlı olarak değişiklik gösterdiği için son alım puanlarına bakılması ve buna göre hareket etmek doğru olacaktır. Diş hekimleri klâsik olarak günde sekiz saat çalışma sistemiyle çalışırlar. Diş hekimleri de İş Kanunu doğrultusunda haftalık 40 saatlik bir çalışma süresine tabi tutulur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir