Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Fikirleri
  4. »
  5. 2024 Bilinmeyen İş Fikirleri Hakkında Öneriler

2024 Bilinmeyen İş Fikirleri Hakkında Öneriler

Şule Akyol Şule Akyol - - 9 dk okuma süresi
134 0
Bilinmeyen iş fikirleri

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve sosyal medyanın da etkisi ile pek çok iş kolu ortaya çıkmıştır. İş çeşitliliği artsa da rekabetçi ortamın etkisi ile aynı sektörde faaliyet gösteren birçok işletme mevcuttur. Bu nedenle iş hayatında kendinizi farklı ya da kimsenin aklına gelmeyen alanlarda geliştirmek isteyebilirsiniz.  Bilinmeyen iş fikirleri ile kendinizi rakiplerinizin bir adım ötesine atabilirsiniz. Kimsenin aklına gelmeyen yaratıcı iş fikirleri ile hem alanınızda fark yaratabilir hem de yaptığınız işin öncüsü olma imkanınız olur.

Glamping

Glamping, kamp yapmaya farklı bir yön kazandırmıştır. Kamp anlayışının lüks dokunuşlar ile yeniden şekillenmesi ile glamping kelimesi hayatımıza girmiştir. Doğa ile iç içe olup aynı zamanda konfor alanı içinde kamp yapmaya teşvik eden glamping, ülkemizde yoğun olarak yapılan iş kollarından biri değildir. Her ne kadar ülkemizde bu alanda aktif olarak çalışan işletme bulunmasa da glamping ülkemizde yapılmaya oldukça uygun olan iş fikirleri arasında yer alıyor.

Bilinmeyen is fikirleri
2024 Bilinmeyen İş Fikirleri Hakkında Öneriler 6

Mikro Yeşil Yetiştiriciliği

Meyve, tahıl, baklagil ve sebze gibi bitkilerin ekiminden sonraki bir hafta içinde çıkan ilk gövde ve yapraklar mikro yeşillerdir. Mikro yeşillerin besin değeri oldukça yüksektir. Günümüzde sağlıklı beslenme potansiyelinin artmasıyla beraber bu tarz yiyeceklere olan rağbet de artış göstermiştir. Sera, bahçe ve hatta ev gibi ortamlarda oldukça kolay bir şekilde büyüyen mikro yeşillerin yetiştiriciliği, bilinmeyen iş fikirleri arasında bulunur.

Oda Parçalama

Hayat şartı, ekonomik durum ve sosyal çevre gibi farklı etkenlerde meydana gelen olumsuz durumlar kişilerin strese girmesine neden oluyor. Kişilerin yaşadığı stresi azaltmanın pek çok yolu olsa da bunlardan biri de oda parçalama etkinliğidir. Güvenlik önlemlerinin alındığı bir odada kullanıcının beyzbol sopası ile vazo, cam ve tabak gibi eşyaları kırması sağlanıyor. Kullanıcıların eşyaları kırması sağlanarak stres seviyelerinin de azaltılması amaçlanıyor. Ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren hiçbir işletme bulunmamakla beraber siz bu alanda yatırım yapabilirsiniz. Yapacağınız akıllı yatırımlar ile oda parçalama gibi farklı bir iş kolunu da faaliyete sokabilirsiniz.

  Kahvaltı Salonu Açmak Kosgeb

AVM’de Stand Açmak 2024 için tıklayın!

Leasing Firması

Kişilerin taşınır ya da taşınmaz mallarını en az dört yıl olacak şekilde kira bedeli karşılığında başkasına devretmesine leasing denir. Bilinmeyen iş fikirleri arasında yer alan leasing oldukça karlı iş kollarından biri olacak gibi gözüküyor. Günümüzde pek çok kişi ofis ya da benzeri iş sektörlerinde faaliyete geçmek istediğinde eşya almak yerine bunları kiralamayı daha mantıklı buluyor. Yapılan araştırmalara göre iş yerlerinde bulunan eşyaların %15’inin kiralandığını gösterdiğine göre leasing firması olarak iş atılımında bulunmak oldukça karlı gözüküyor.

Bilinmeyen is fikirleri 1
2024 Bilinmeyen İş Fikirleri Hakkında Öneriler 7

Endüstriyel Birleşen Tedariki

Fabrika ya da montaj yapan işletmelerin neye ihtiyaç duyduğunun belirlenmesinin ardından bu kuruluşların temin etmekte zorlandığı parçaların tedariğini sağlayabilirsiniz. Büyük parçaları satıp para kazanmak kadar daha küçük parçaların tedariğini sağlayarak da yüksek miktarlarda para kazanmanız mümkündür. Bu ürünleri kendiniz üretebileceğiniz gibi üretimini sağlayabilecek firmalarla da iş birliği yapabilirsiniz. İş birliği içinde olduğunuz firmalardan küçük parçaları alarak komisyon karşılığında bu ürünlere ihtiyaç duyan kuruluşlara satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Mermer Komisyonculuğu

Ülkemizin pek çok yerinde mermer ocağı olarak faaliyet gösteren firma bulunur. Yurtdışından talebi yüksek olan mermerin satışını herhangi bir e-ticaret platformu üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Mermer satın almak isteyen firmalara ulaşarak Türkiye’de anlaştığınız bir mermer firması ile bunun satışını sağlayabilirsiniz. Bilinmeyen iş fikirleri arasında yer alan mermer komisyonculuğunda sizin yapmanız gereken tek görev alıcı ile satıcının buluşmasını sağlamak olacak.

Hayvan Kiralama

Dünya genelinde yılın belirli dönemlerinde hayvan kiralama hizmeti verilse de Türkiye’de bu hizmeti sağlayan herhangi bir firma mevcut değildir. Herhangi bir hayvanı ömür boyu bakmak yerine yılın belirli dönemleri için bakmak isteyen insanlar hayvan kiralama hizmetine ihtiyaç duyuyor. Örneğin yazlık bir beldede tatil yaparken organik beslenmek isteyenler birkaç aylığına inek kiralayarak organik beslenme imkanına sahip olabilir. Sizler de bu fikrini hayata geçirerek alanınızda öncü olma imkanına sahip olabilirsiniz.

  Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Malzemeler
Bilinmeyen iş fikirleri
Bilinmeyen iş fikirleri

E- Spor Takımı

Türkiye’de Pubg Mobile dışında e-por takımı yok denecek kadar az düzeyde bulunmaktadır. Farklı oyun türlerinde e-spor takımı kurarak bu işten yüksek miktarlarda para kazanmanız mümkündür. Dünya üzerinde e-spor takımları ile 20 milyon dolardan fazla para akışı sağlayan kişiler bulunuyor. Uluslararası alanda oynanan bir oyunu ya da popüler olacağını düşüneceğiz bir oyun için e-spor takımı kurarak ülkeler arası turnuvalarda yüksek oranlarda para kazanabilirsiniz.

Yenilenebilir Enerji Sistemi Kurulumu

Dünya nüfusunun artması ve çevreye gösterilen hassasiyetin artması yenilenebilir enerji sistemlerine duyulan ihtiyacı artırmıştır. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretme sistemine dayalı olan bu iş, bilinmeyen iş fikirleri arasında yer alıyor. Rüzgar tribünleri ve solar paneller gibi çeşitli yöntemler kullanarak yenilenebilir enerji sistemi kurabilirsiniz. Çevreye duyarlı bu iş kolu uzun vadede size finansal olarak karlı bir alan yaratmış oluyor. Rekabetin henüz düşük olduğu bu alanda yapacağınız yatırımlar ile rakiplerinizin önüne geçme imkanına sahip olursunuz.

Bilinmeyen iş fikirleri
Bilinmeyen iş fikirleri

Vegan Et- Süt Ürünleri

Riski oldukça az olan bu iş fikri aynı zamanda en çok zengin etme potansiyeline sahip olan alanlardan biridir. Kulağa oldukça tuhaf gelse de yatırım yapılabilecek iş fikirleri arasında bulunuyor. Vegan et ve süt ürünlerini kendiniz üretebileceğiniz gibi yurt dışından bu ürünlerin satışını sağlayan firmalar ile anlaşma gerçekleştirebilirsiniz. Doğrudan bu ürünlerin satışını gerçekleştirerek finansal açıdan kar etme şansınız bulunuyor.

Oyun Kamyonu

Yoğun insan popülasyonunun bulunduğu alanlarda yapılabilecek iş fikirleri arasında yer alan oyun kamyonu ile insanların eğlenmesine olanak sağlayabilirsiniz. Aracınızı insanların ilgisini çekecek bir şekilde dekore ederek onların bu alanda vakit geçirmesine olanak sağlayabilirsiniz. Kişilerin eğlenceli vakit geçirmesine olanak sağlayacak oyun kamyonları birçok aktivitenin beraber olduğu bir alana dönüştürülmelidir. Konser gibi insanların yoğun bulunduğu bölgelere aracınızı götürerek bu işten para kazanmanız kolay bir hale gelecektir.

  En Çok Tercih Edilen Online İş Fikirleri 2024

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir