Güncel Fikirler © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Fikirler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. 30.000 TL Maaş Alan Meslekler

30.000 TL Maaş Alan Meslekler

Şule Akyol Şule Akyol - - 8 dk okuma süresi
260 0
30.000 TL Maaş Alan Meslekler

Günümüzde insanların gerek ekonomik gerekse sosyal hayatları için maaş kavramı çok önemlidir. Bu yüzden insanların neredeyse hepsi asgari tutarın üzerinde maaş alan meslekleri merak etmektedir.

İnsanlar genellikle daha yüksek gelir, daha iyi yaşam koşulları ve finansal güvenlik sundukları için daha yüksek maaşlı meslekleri seçme eğilimindedirler. Ek olarak, daha yüksek ücretler genellikle daha fazla beceri ve uzmanlık gerektiren işlerle ilişkilidir ve bu, kişisel tatmin ve büyüme motivasyonu kaynağı olabilir.

Araştırılan konuların en başında da 30.000 TL maaş alan meslekler gelmektedir. Bu meslekler genellikle bizleri şaşırtmakta olup, bazılarının daha az bazılarının ise daha fazla maaş rakamlarına tekabül ettiğini düşünürüz. Listelediğimiz bu metinden farklı meslek dallarını inceleyebilirsiniz.

Avukat

30.000 TL Maaş Alan Meslekler
30.000 TL Maaş Alan Meslekler

En çok para kazandıran mesleklerden biri avukatlık mesleğidir. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra, bir yıllık yasal stajı tamamlayıp avukat olmaya hak kazananlar, genellikle kamu veya özel sektörde ya da kendi hukuk bürosunu kurarak çalışmaktadırlar.

Son düzenlemelere göre kamu sektörü avukatlarının maaşları 19.968 TL’den başlıyor. Özel sektörde ise uzmanlık, çalışma alanı, çalıştığınız ofis gibi faktörlere bağlı olarak uzmanlık yılına göre 20.000 TL’den başlayıp 50.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Günümüzde bir o kadar önemli bir meslek olan avukatlar, baro diploması alarak ve hukuk bürosu kurarak baktıkları dava sayısına göre gelir elde etmektedirler.

Kabin Memuru

Genellikle uçak içinde yolcuların konforunu, iyi bir uçuş gerçekleştirmesini ve güvenliğini sağlamak ile ilgilenen kabin memurları ülkemizde 20-30 bin TL aralığında maaş almaktadır. Çalışılan hava yolu şirketine göre de maaş aralığı değişen kabin memurluğu 30.000 TL maaş alan mesleklerden en çok tercih edilenidir.

  İki Yıllık Fizyoterapi Maaşları

Diş Hekimi

30.000 TL Maaş Alan Meslekler
30.000 TL Maaş Alan Meslekler

Sayısal bir bölüm olan diş hekimliği bölümü çoğu kişinin tercih ettiği bir meslek alanıdır. Forbes’in en çok kazandıran meslekler sıralamasında yer alan diş hekimliği zor bir meslek olmasıyla beraber ciddi kazançları da beraberinde getirmektedir. Kamu ve özel sektör olarak iki farklı çalışma alanı vardır. Kamu da en düşük maaş aralığı 20-25 bin TL özel sektörde ise bu aralık 50-70 bin TL gibi rakamlara yükselmektedir.

Psikiyatrist

Psikiyatrist, insanların zihinsel ve duygusal sağlığıyla ilgilenen bir doktordur. Hastanın duygusal ve zihinsel durumunu değerlendirin, teşhis koyun ve bir tedavi planı geliştirin. Psikoterapi gibi tedavilerin yanı sıra sıklıkla ilaç tedavisi de kullanılmaktadır. Psikiyatristler günümüzde kamu ve özel sektör dahil olmak üzere 25-30 bin TL aralığında maaş kazanmaktadırlar. Bu yüzden 30.000 TL maaş alan meslekler arasındadırlar.

Pilot

2271 0
30.000 TL Maaş Alan Meslekler 6

Pilotlar, uçak veya helikopter gibi hava araçlarını uçurur ve yolcu veya kargoyu belirlenmiş güzergahlara güvenli bir şekilde taşır. Ayrıca uçuş öncesi kontrolleri yapar, hava durumunu izler ve uçuş planlarını oluştururlar. Güvenlik protokollerine uyarak, havacılık kurallarına ve prosedürlere titizlikle uyarlar.  Bir pilotun aylık geliri ise 25-30 bin TL aralığında değişmektedir.

Türkiye de çok kazanan meslekler arasında olan pilotluk çoğu gencin hayali olmakla birlikte bu alanda verilen eğitimler de çok ilgi çekicidir. O yüzden 30.000 TL maaş alan meslekler listesinde olmazsa olmaz bir meslek dalıdır.

Influencer

Influencer terimi, sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olan ve bu takipçileri belirli bir alanda etkileyen kişileri ifade eder. Influencerlar genellikle moda, güzellik, seyahat, fitness, yemek vb. çeşitli konularda içerikler oluşturur ve bu içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşırlar. Markalı ürünlerin tanıtımını yaparak ve sponsorlu içerik oluşturarak para kazanabilirsiniz. Özetlemek gerekirse influencerlar, sosyal medyada takipçilerini etkileyen ve geniş kitlelere ulaşan kişilerdir.

  Araştırma Uzmanı Ne Kadar Kazanıyor Aylık Araştırma Uzmanı Maaşları 2024

Influencer kazançları aylık 20.000 TL’den başlamaktadır. Elde edilecek olan kazançlar nano, mikro, mid-tier ve makro influencerlarık statüsüne göre farklılık göstererek 1.000.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir.

Youtuber

YouTuber, YouTube platformunda video içerikleri üreten ve yayınlayan kişilere verilen bir isimdir. İşleri, çeşitli konularda eğitici, eğlenceli veya bilgilendirici videolar oluşturmak ve bunları geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşmaktır. Youtuber’lar, genellikle belirli bir nişe odaklanarak veya geniş bir kitleyi hedefleyerek videolar üretirler. Gelir kaynakları arasında reklamlar, sponsorluklar, ürün satışları ve bağışlar bulunabilir.

Türkiye’de çok para kazanan mesleklerden bir diğeri de Youtuber’lardır. Youtuber’lar hem kendi kanalları üzerinden hem de yaptıkları anlaşamalar ile para kazanabilmektedir. Aylık kazançları 20.000 TL – 500.000 TL arasında değişebilmektedir.

Oyun Geliştirici

image 12
30.000 TL Maaş Alan Meslekler 7

Oyun geliştiricileri, video oyunları ve benzeri dijital eğlence ürünlerinin tasarlanması, geliştirilmesi ve yayınlanmasıyla ilgilenen profesyonellerdir. Bu kişiler oyun fikirleri üretir, oyun mekaniği tasarlar, grafikler oluşturur, kod yazar ve oyunun test edilmesini sağlar. Oyun geliştiricileri genellikle ekipler halinde çalışır ve programlama, grafik tasarım, ses tasarımı, hikaye yazarlığı ve pazarlama gibi çeşitli uzmanlıklara sahip olabilirler.

Yeni bilgisayar ve mobil oyunların geliştirilmesinde çeşitli görevler üstlenen oyun geliştiricisi olmak aynı zamanda en yüksek maaşlı mesleklerden de biridir. Modelleme, ses ve tasarımdan sorumlu oyun geliştiricilerinin maaşları 19.000 ile 60.000 TL arasında değişiyor.

Veteriner

Veterinerler, hayvanların sağlığı, bakımı ve hastalıklarının tedavisiyle ilgilenen uzmanlardır. Bu, hayvanların muayenesi, tedavisi, aşılanması, cerrahi müdahalelerin yapılması gibi çeşitli görevleri içerir. Ayrıca, hayvan sahiplerine bakım konusunda tavsiyelerde bulunurlar ve hayvan refahıyla ilgili konularda bilgilendirme yaparlar.

Satarken Zarar Etmeyen Bilezik Modelleri

Hayvanların bakım, sağlık ve sonraki hayat sürdürülebilirliğini göz önüne alarak çalışan veterinerler 30.000 TL maaş alan meslekler arasında yer almakta olup. Çok fazla da tercih edilen bir meslek dalıdır.

  Fitness Eğitmeni Maaşları Ne Kadar 2024

 Kamu ve özel sektör menşeinde var olan veterinerlik mesleği aylık 25-30 bin TL gibi rakamlarla çalışmaktadır. Özel kliniği bulunan veterinerler ise 25-30 bin TL maaş aralığından da daha fazla gelir elde edebilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir